sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Hiihto.

Eilen hain sukset ja monot iltalenkillä Jltä. Tuossa ne eteisessä yön yli poltteli ja kun J aamulla, eilen sovitun mukaisesti soitti olenko messissä, niin ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Pieni kokeilu vielä omalla pihalla, vaikeaa tulisi olemaan, tasapaino ihan hukassa.

Harjunkentän parkkiksella oli muitakin autoja, kelihän mitä ihanteellisin hiihtoon, -8, selkeää eikä tuulta. Ei muuta ku sukset jalkaan ja menoksi! Alkutasasella pienet varovaiset kokeilut ja J sai ylipuhuttua reitille. Heti kärkeen oli tarjolla alamäkeä ja pari mutkaa, niistä selvittyäni totesin että kyllähän tää tästä taas lähtee! Pitkin matkaa Jn kannustus "mennää kattoo tonne vähä matkan päähä" toimi, löysin itseni lopulta parkkipaikalta tunnin perästä, takana reilu 9km vapaantyylin hiihtoa. Ei voi olla kuin tyytyväinen! Lähtökohtana oli siis edellinen hiihto n.9 vuotta takaperin eikä koskaan luistelusuksia alla. Parhaimmat fiilikset iski kun kondis kesti viimeisen nousun ilman tamppaamista. Aivan mahtavaa! Nyt on jalat jumissa mutta tiistaiksi sovittu hiihtolenkki systerin kanssa jo polttelee takaraivossa...sitä odotellessa.

Huomenna olisi jouluaatto, treeniohjelmaan on merkitty uinti. Se korvataa lenkillä- tai sitten ei, seurataan vähän fiilistä. Tästä päästäänkin loistavalla aasinsillalla menneeseen viikkoon ja keskiviikkona saatuihin treeniohjelmiin. Käytiin me valmentaja kaksikko Ilkan ja Johannan kanssa lenkilläkin, siinäkin lenkin aikana saatiin jo pientä vinkkiä itsekukin juoksutekniikasta.

Pakko sanoa tähän väliin, että eilen pidin koko lenkin mielessä Ilkan keskiviikkoisen neuvon askeleen lyhentämisestä ja lopputuloksena keskinopeus nousi reilun kilometrin tunnissa eikä tuntunut yhtään raskaammalta. Pieniä juttuja, mutta teho ilmeisen uskottava, tavoitteena siis tehokas ja taloudellinen juoksutyyli.

Ohjelmiin palatakseni, Jn kommentti kaikkien hetken aikaa tutkailtuaan ohjelmia "meni aika vakavaksi porukka", oli musta ainakin osuva. Ohjelma vaikuttaa melko tiukalta, muttei mahdottomalta. Ja sehän tässä idea onkin. Viitenä päivänä viikossa on jotain tekemistä ja viikonloppuisin sitten hieman pidempää lenkkiä, tällä mennään huhtikuun alkuun asti jolloin alkaa seuraava sykli joka kestää kesäkuun loppuun. Viimeinen kolmeviikkoa sitten ennen kisoja on omana ohjelmanaan. Kevään mittaa on tiedossa juoksuklinikkaa, tekniikka valmennusta, ravintoa jne jne. Oikein kattavan kuuloinen paketti, 8kertaa on tarkoitus porukalla nähdä ja luulen että näiden tapaamisten hyöty tässä projetktissa on kaiken a ja o. Pitkässä kisassa on kuitenkin niin monta muuttuvaa tekijää alkaen nesteytyksestä ja ravinnosta, päättyen taktiikkaan ja vauhdin jakoon, joten kaikki saatavilla oleva neuvonta ja tuki on pakko käyttää hyödyksi niin hyvin kuin mahdollista. Sitä ennen tässä on kuitenkin edessä satoja ja satoja hikisiä kilometrejä vedessä ladulla ja kadulla.

Ja saatiinhan me tosiaan muutamien sattumien kautta vielä yksi henkilö mukaan tiimiinkin. Kokelas A löytyi kisojen virallisen sivuston ja FBn suosiollisella avustuksella, ei voi sanoa muutakuin että pieni on maailma. Tervetuloa vielä minunkin puolestani mukaan joukkoon hurjaan! ps. A:n treenejä voi seurata tritrainers.fi sivuston kautta. Mietinnässä on julkaista täällä kevään aikana pienet profiilit jokaisesta mukana olevasta, mutta siihen palataan vielä..sillä nyt on aika hiljentyä, rauhoittua ja nauttia läheisten seurasta..

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!


Niko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti