maanantai 14. tammikuuta 2013

Ravinto

Taisin jo aiemmin lupailla palata aiheeseen, tai ainakin sivuta sitä. Hiljalleen olen alkanut katselemaan mitä syön, tai siis mitä on pakko syödä. Harjoitusmäärien koko ajan kasvaessa huutaa elimistö polttoainetta koko ajan lisää ja lisää. Nälkä siis on koko ajan. Ja syödäkin pitäisi, ja vielä fiksusti! Siinä onkin haastetta "epäsäännöllisenepäterveellisen" ruuan mestarille.

Eilen sain kokea tämän ihan kantapään kautta, ja itseasiassa makselen veroa siitä tälläkin hetkellä suunnittelemattoman lepopäivän merkeissä. Ei vaan pystynyt lähtemään tänään, veto oli ihan veke, mies aivan lopussa. Kaikki tämä juontaa juurensa ilmeisimmin eiliseltä 1,5h lenkiltä, tai oikeastaan tapahtumista ennen sitä; tarkemmin tapahtumista joita olisi pitänyt tapahtua jo edeltävän päivän aikana ennen treeniä. Eli TANKATA ja kunnolla, ja varsinkin juoda. Lenkki sujui mitä mainioimmin, ainoastaan reilu tunnin jälkeen alkanut äärimmäisen kova janon tunne hieman kummoksutti. Kotona se sitten iski, ja iskee edelleen. Energiat ilmeisesti aivan lopussa, tuskin tämä flunssaakaan on. Todella outo olo vain, todella! Ei auta, pakkolepoa.

Jos tästä jotain opimme niin ainakaan ensi sunnuntaina en lähde viikon pitkälle ilman kunnon valmistaumista. Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa? Näköjään pitää kaikki opetella kantapään kautta, virheistä opitaan, jälleen kerran.

Tuohon ruokavalioon jos vielä palaan niin, oikeasti mulla ei ole mitään hajua mitä pitäs syödä, miksi pitäs syödä ja mitä ei pitäs syödä. Ilmeisimmin tähän on oikeasti alettava kiinnittämään huomiota koko ajan entistä enemmän ja kaikkien ystävä google osaa varmasti kertoa miljoonia ja miljoonia vastauksia. Se mikä niistä sitten on se oikea, onkin aivan eritarina, johon en kyllä osaa tällä hetkellä ottaa mitään kantaa. Sen verran on setä tässä oppinut, että tasaisin väliajoin kannattaa jotain pientä syödä ja vettä kannattaa lipitellä useampi litra päivässä aineenvaihdunnan parantamiseksi..tai sitten ei. Kuten todettua, ei mitään käryä, kuha yritin vaa vaikuttaa fiksulta asian suhteen.
 Jos alkaisin tähän listaamaan viimeisen viikon aikana nautittuja "aterioita" ja "välipaloja" joutuisi lukija katsomaan uudestaan lukeeko blogia triathlon treenaamisesta vai tietokonenörtin päiväunista. Eli, en lähde listaamaan. Sanoisinko että kahvia kuluu..paljon. Töissä syödään, jos ehditään ja illalla sitten jos muistetaan ja jos muistetaan, harvemmin tulee mitään salaattia väsättyä. Tähän tulee muutos, näin ei voi jatkua. Se siitä. Jos teillä, arvon lukijat, on jotain hyviä ravinto sivustoja, linkatkaa toki tuohon kommentti kenttään, kiitoksella otan kaiken vastaan.

Huomenna olisi tiedossa urheilugaala, ja ihan paikanpäällä jalliksen maneesissa. Lupaan pitää TeamInvestin(jep, julkaistakoon tuokin nyt) mainetta yllä. Illan ehdottomana tavoitteena on saada yhteiskuva Jutin kanssa. Sen lupaan julkaista täällä, ja ehkäpä pientä raportin tynkää illan kulusta voidaan myös toteuttaa..tosin niiltä osin kun muisti vielä pelaa...?

ps.1000 sivulla kävijää lähestyy uhkaavaa tahtia, loistavaa, en olisi ikinä uskonut moisiin lukuihin yltäväni!

-N

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti